Zorg bij de ziekte van Parkinson

 Zorg bij de ziekte van Parkinson

Als u of uw partner de ziekte van Parkinson heeft betekent dit een ingrijpende invloed op uw leven en dat van uw omgeving. Parkinson begint vaak met veranderingen in de manier van bewegen, bijvoorbeeld het trillen van de handen. De ziekte wordt in de loop van jaren geleidelijk erger, waarbij er ook andere klachten kunnen ontstaan zoals vergeetachtigheid of stemmingswisselingen. De gespecialiseerde Parkinsonverpleegkundige van TSN Thuiszorg kan thuis ondersteunen. U krijgt praktische hulp en adviezen bij het omgaan met de ziekte van Parkinson.

Wat is Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson sterven hersencellen die dopamine aanmaken langzaam af. Dopamine is een stof waarmee hersencellen signalen doorgeven aan andere hersencellen. Door het tekort aan dopamine worden signalen in de hersenen niet of niet goed doorgegeven en veranderen bewegingen, uiterlijk en gedrag.

De verpleegkundige komt op bezoek
Als u of uw partner thuis woont kan de Parkinsonverpleegkundige u ondersteunen. De Parkinsonverpleegkundige komt op huisbezoek. Zij beantwoordt uw vragen en kijkt wat de gevolgen van de ziekte betekenen voor uw dagelijks leven. De Parkinsonverpleegkundige overlegt samen met u welke hulp en hulpmiddelen u nodig heeft. Ook zorgt de Parkinsonverpleegkundige ervoor dat alle zorg goed op elkaar wordt afgestemd.

Kosten
Voor huisbezoeken van de Parkinsonpleegkundige betaalt u geen eigen bijdrage.

Samenwerking
De Parkinsonverpleegkundige werkt samen met o.a. ziekenhuizen en revalidatiecentra in de Parkinsonketen: het Parkinson-netwerk. Daarnaast heeft de Parkinsonverpleegkundige goed contact met thuiszorgteams, de behandelend neuroloog en paramedici.

Meer weten en aanmelden
Wilt u meer weten over zorg bij Parkinson of direct een huisbezoek aanvragen? Neemt u dan contact met ons op via 0900 8615 of neurologie@tsn-thuiszorg.nl. Klik hier voor onze folder over Parkinson. 

Banner meer informatie